Tento recept som mala už dávnejšie uložený. Kedysi som rada chodila na blog Almost Bourdain. Teraz som zistila, že blog je už len pre pozvaných čitateľov. Ešte, že som si pamätala, že tento recept uverejnila na svojom blogu aj Martinka, a tak som k nej hneď "utekala".
ČO POTREBUJETE:
2 kuracie stehná (aj s klblom); vykostené a nakrájané na rezančeky
soľ (rybacia omáčka je slaná, tak ako aj sójová, takže soli nedávame príliš veľa)
olej
4 menšie strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica strúhaného jaggery (palmového cukru); alebo hnedý cukor
AKO POSTUPOVAŤ:
Kuracie mäso osolíme a premiešame v miske s trochou oleja. Wok zohrejeme a pridáme mäso. Na silnom ohni necháme zatiahnuť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
Znova zohrejeme trocha oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme do mäkka.
Pridáme opečené mäso a mleté korenie, premiešame.
Pridáme sójovú a rybaciu omáčku, premiešame a na miernom ohni, zakryté dusíme 10 minút.
Pridáme palmový cukor, premiešame a dodusíme ďalšie 3-4 minúty.
Podávame s ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára