Ghavan sú raňajkové placky tradične pripravené zo surovej ryže. Na uľahčenie sa môžu pripraviť aj z ryžovej múky a pre obmenu pridať rôzne korenie a vňate. Ako napríklad sušené lístky senovky gréckej....
ČO POTREBUJETE (na 8ks):
200ml hrnček ryžovej múky
300ml vody
soľ
troška rímskej rasce
štipka mletej kurkumy
štipka prášku do pečiva
štipka prášku do pečiva
1 lyžička sušených lístkov senovku gréckej / alebo čerstvé lístky
1 lyžica bieleho nesladeného jogurtu - dahi
1 lyžica bieleho nesladeného jogurtu - dahi
olej na opekanie placiek
AKO POSTUPOVAŤ:
Do misky dáme ryžovú múku, soľ, prášok do pečiva, mletú kurkumu, rímsku rascu a lístky senovky. Premiešame.
Pridáme vodu a jogurt; dobre vymiešame.
Cesto musí byť tekuté, aby sa po vyliatí na panvicu dobre roztieklo. (Je redšie, než na palacinky.)
Panvicu dobre rozpálime. Oheň zmiernime (nie celkom na najslabší plameň). Panvicu potrieme poriadne olejom a vylejeme na ňu malú naberačku cesta (pozri video).
Placku pokvapkáme olejom a pokrievkou prikryjeme; opekáme len z jednej strany.
Podávame s čatní alebo s inou zelninovou, či strukovinovou prílohou.
vyzerajú chutne s akým chutney to podávate, alebo s čím to najradšej papajú detičky?
OdpovedaťOdstrániťTinka
Chutney nejake pikatne: kokosove, arasidove, paradajkove....
OdstrániťUž je mám, musím zlusit a i kokosove chutney vyrobit. Jsem zevda jake to bude. W
OdpovedaťOdstrániť