piatok, 1. marca 2013

Subzi z fazuľových strukov


Subzi z fazulovych strukov



ČO POTREBUJETE:

500ml nakrájaných fazuľových strukov
1 lyžica ghí (pri delenej strave olej miesto ghí)
niekoľko karí lístkov
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty (alebo čerstvý cesnak aj zázvor nastrúhať)
soľ
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky kašmírskeho čili korenia


Subzi z fazulovych strukov



AKO POSTUPOVAŤ:

Struky nakrájame a opláchneme vodou. Vo woku zohrejeme ghí alebo olej. Pridáme karí lístky a oheň zmiernime. Necháme lístky vypraskať.

1fazulove subzi 002


Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu  a cesnakovo-zázvorovú pastu a restujeme na stredne silnom ohni do mäkka.

1fazulove subzi 003


Ďalej pridáme struky...

1fazulove subzi 004


... kurkumu, čili korenie a soľ. Premiešame, oheň zmiernime, wok prikryjeme a struky dusíme 12-15 minút. Občas môžeme premiešať. Nepodlievame vodou.

1fazulove subzi 005


Podávame buď s plackou (Čapati, paratha, Koki...) alebo ako prílohu k dusenej ryži a karí



1fazulove subzi 024

2 komentáre:

  1. Krásná zeleninová příloha, barevně i chuťově lákavá...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. súhlasím čo napísala Sonka :-)

    OdpovedaťOdstrániť