štvrtok, 13. júna 2013

Karfiolové subzi


11IMG_3869



ČO POTREBUJETE:

1 maličký karfiol
1 väčšia paradajka
1 väčšia cibuľa (použila som bielu, ale môžete použiť aj červenú)
1 zelená čili paprička
1/2 lyžice ghí
1/3 lyžičky černuchy (kalonji)
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3-1/2 lyžičky mletého čili korenia
3/4 lyžičky garam masala
100ml vody
soľ podľa chuti
zelená časť jarných cibuliek alebo koriandrová vňať



11IMG_3850



AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai (indický wok) zohrejeme ghí. Oheň zmiernime, pridáme černuchu a necháme popražiť chvíľku. Počkáme, kým uvoľní vôňu, nesmieme ju nechať spáliť. Po chvíľke pridáme po dĺžke nakrojenú čili papričku.

22karfiolove subzi 001


Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme do mäkka.

22karfiolove subzi 003


Pridáme nakrájanú paradajku a restujeme, kým paradajka nezmäkne.

22karfiolove subzi 004


Ďalej pridáme mletú kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.

22karfiolove subzi 007


Hneď pridáme karfiol rozrobený na menšie ružičky, soľ, podlejeme vodou a premiešame. Vodu privedieme do varu a oheň zasa zmiernime. Kadhai prikryjeme a karfiol uvaríme do mäkka. Všetka tekutina by sa mala vyvariť.

22karfiolove subzi 008


Hotové jedlo posypeme nadrobno nakrájanou zelenou časťou jarných cibuliek alebo nasekanou koriandrovou vňaťou.

22karfiolove subzi 011


Podávame s plackami.

4 komentáre:

  1. AHoj Miška, bude to dobré aj bez černuchy?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, jasne, mozes pouzit miesto nej napr. rimsku rascu alebo obycajnu rascu. Je to tvarny recept.

      Odstrániť
  2. výborné :-) aj keď pikantné :-)

    OdpovedaťOdstrániť