sobota, 13. júla 2013

Chunke matar

22chunke matar 034



ČO POTREBUJETE:

3 hrste čerstvo vylúpaného hrachu 
olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
štipka asafoetida
1 veľmi veľká červená cibuľa
1 plocha lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky mangoveho prášku  (Amchoor)
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
troška mletého kardamónu
kúsok čerstvého nastrúhaného zázvoru
2 zelené čili papričky
soľ



22chunke matar 040



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme asafoetida.

22chunke matar 003


Ďalej pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni restujeme do mäkka - hnedkava.

22chunke matar 004


Pridáme mletý koriander, mangový prášok mleté čierne korenie a kardamón. 

22chunke matar 006


Ďalej hneď pridáme čili papričky, do ktorých sme urobili zárezy nožíkom a nastrúhaný zázvor. Premiešame a chvíľku restujeme.

22chunke matar 007


Potom pridáme čerstvý hrach, soľ a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame.

22chunke matar 009


Do hotového jedla zamiešame nasekanú koriandrovú vňať.

22chunke matar 010


Podávame s plackami Čapati.



Inšpiroval ma recept z knihy: India - Cookbook by Pushpesh Pant; recept som troška upravila

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára