pondelok, 1. júla 2013

Gobi Matar

Alebo karfiol s hrachom.


22IMG_9124


ČO POTREBUJETE:

1 menší karfiol
1 lyžicu ghí
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 zelenú čili papričku
štipka asafoetida
1/2 lyžičky čerstvého strúhaného cesnaku
1/2 lyžičku čerstvého strúhaného zázvoru
soľ
troška vody
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky kasmírskeho mletého čili korenia
veľká hrsť mrazeného hrachu
1/2 lyžičky garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate


22IMG_9133



AKO POSTUPOVAŤ:

Karfiol opláchneme a rozrobíme na úplne malilinké ružičky. Aj hlúby pokrájame nadrobno.

22gobi matar 001


V hrnci poriadne zohrejeme ghí. Pridáme rímsku rascu a čili papričku. Rascu necháme prasknúť. Pridáme asafoetida, strúhaný cesnak a zázvor a chvíľku restujeme na miernom ohni.


22gobi matar 006


 Potom pridáme karfiol, soľ, kurkumu, čili korenie a trošička podlejeme vodou. Vodu privedieme k varu, oheň zmiernime, hrniec zakryjeme a dusíme 10 minút.




Potom pridáme hrach, garam masala, premiešame a dodusíme ďalších 5 minút.



Do hotového jedla zamiešame čerstvú koriandrovú vňať.

22gobi matar 011


Podávame s plackami Čapati.



Dnes som mala fotenie aj s dozorom..... Bobík má na fotenie jedla očividne vlastný názor....

22gobi matar 022

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára