sobota 14. septembra 2013

Rajma Sundal


22rajma sundal 028



ČO POTREBUJETE:

1 hrnček suchej fazule Rajma
voda na namáčanie a uvarenie fazule
1 ázijský bobkový list (Tej patta)

1 lyžica ghee
1 plochá lyžička horčičného semienka
1 lyžička urid dal
niekoľko karí lístkov 
3 sušené červené chili papričky 
štipka asafoetida

soľ
3 lyžice čerstvého strúhaného kokosu



22rajma sundal 031



AKO POSTUPOVAŤ:

Fazuľu na noc namočíme vo vode. Ráno scedíme, dáme do hrnca, zalejeme novou, čistou vodou, pridáme bobkový list a uvaríme do mäkka. Snažíme sa nerozvariť ich. Uvarené scedíme a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

22rajma sundal 003


Vo woku (kadhai) zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienko a urid dal. Semienko necháme prasknúť a urid dal trošička zhnednúť.

22rajma sundal 015


Potom pridáme chili papričky, asafoetida a karí lístky. Lístky necháme vypraskať.

22rajma sundal 018


Ďalej pridáme uvarenú fazuľu a soľ. Premiešame a 2 minútky restujeme.

22rajma sundal 020


Nakoniec pridáme nastrúhaný kokos, premiešame a odstavíme s ohňa. Necháme 10 minút pod pokrievkou odpočívať.

22rajma sundal 022


Podávame s plackami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára