štvrtok, 3. októbra 2013

Indicka "plazova" kukurica

Pisem plazova, lebo prvykrat sme ju ochutnali na Chennaiskej plazi Marina beach. Potom sme na nu narazili zasa na plazi alebo skor na pobreznej promenade v Pondicherry a vzdy ju predavali aj pred tamojsimi potravinami Nilgiris. Horucu, maslovu, zlatisku kukuricku, ktoru Salonka tak velmi lubi. 


22indicka plazova kukurica 008



CO POTREBUJETE:

kukuricne klasy (pouzivam kukuricu, ktora sa u nas predava pod nazvom American sweet corn)
vodu na jej uvarenie
sol
maslo
mlete cierne korenie
stava z citrona


22indicka plazova kukurica 018



AKO POSTUPOVAT:

Kukuricne klasy dame do vody a vodu privedieme k varu. Ked sa zacne varit, ohen trocha zmiernime a kukuricu varime 5 minut. Tejto sladkej kukurici, ktoru spominam, to uplne staci. 

Kukuricu vyberieme, nechame troska vychladnut (aby sme si nepopalili prsty) a nozom orezeme jej zrnka do misky. Pridame sol mlete cierne korenie, pokvapkame troska roztopenym maslom a pridame trocha stavy z citrona. Premiesame a podavame teple.
 
22indicka plazova kukurica 006

2 komentáre:

  1. jaaaj, my doma milujeme kukuricu, toto si urcite pripravime ;) dokonca aj v chladnicke mam dve kukuricky ... hmmmmmm :P

    OdpovedaťOdstrániť