piatok, 3. januára 2014

Kuracie prsia v kesu - makovej omacke

Moja improvizacia.


22moj signature dish 040



CO POTREBUJETE:

500g kuracich prs

na marinadu:
2 plne lyzice bieleho nesladeneho jogurtu
1/3 lyzicky mletej kurkumy
6 strucikov cesnaku

dalej:
1 velka cervena cibula
1 zelena chilli papricka
ghee
1 plna lyzicka tandoori masala
velka hrst kesu orechov
2 lyzice bieleho maku
sol
150ml kokosoveho mlieka

na dokoncenie:
ghee
niekolko perlickovych cibuliek (pisem perlickove, lebo anglicky sa im hovori pearl onions a v Indii sa im hovori aj Sambar onions; takze malych salotiek)
niekolko kari listkov



22moj signature dish 041



AKO POSTUPOVAT:

Maso umyjeme a nakrajame na vacsie rezanceky (ako na gulas). Do misky dame jogurt a nastruhany cesnak, zmiesame...

22moj signature dish 001


... pridame kurkumu a zmiesame.

22moj signature dish 005


Pridame nakrajane maso, dobre rukou premiesame, misku uzatvorime a vlozime na noc do chladnicky.

22moj signature dish 007


Druhy den pokracujeme. Kesu orechy na 30 minut namocime vo vode. Biely mak na suchej panvici orestujeme, kym nezavonia a zlahka zmeni farbu.

22moj signature dish 010


Kesu orechy a mas s trochou vody vymixujeme na pastu.

22moj signature dish 013

22moj signature dish 015


Cibulu a chilli papricku bez pouzitia vody tiez vymixujeme na pastu.

22moj signature dish 017


V hrnci zohrejeme lyzicu ghee. Pridame cibulovu pastu a ohen zmiernime. Hrniec prikryjeme a pastu redukujeme asi 7 minut.

22moj signature dish 019


Potom pridame tandoori masala a premiesame.

22moj signature dish 020


Pridame kuracie maso s marinadou, sol a chvilu restujeme. Podlejeme troskou vody, pridame pastu z kesu orechov a maku a na miernom ohni, pod pokrievkou varime 15 minut.

22moj signature dish 021

22moj signature dish 024


Pridame kokosove mlieko a prejdeme varom.

22moj signature dish 030


Pred dokoncenim si v mensom hrnci zohrejeme ghee. Do horuceho vhodime salotky a oprazime ich na silnom ohni do hnedkava. Pridame kari listky a nechame prasknut.

22moj signature dish 028


Salotky, kari listky spolu s ghee na ktorom sa prazili vylejeme do kari. Kari premiesame a mozeme podavat s plackami chlebom Naan a salatom.

22moj signature dish 032




22moj signature dish 045


8 komentárov:

  1. To vypadá božsky! Jen jsem bohužel v ČR nikdy nikde neviděla bílý mák... :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha :) http://www.gurmankoreni.cz/ostatni/bily-mak
      http://www.profikoreni.cz/Mak-bily-100g-d9.htm

      Odstrániť
  2. mňam! to by som si dala hneď. Biely mak - o tom som doteraz nechyrovala... a kari lístky :-( to sú tie na fotke? Z toho sa melie kari korenie? Myslela som doteraz, že to je zmes korenín. Teda, ty sa máš, že máš k dispozícii na varenie také špecialitky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Biely mak sa da v e-shopoch kupit, mozno aj v nejakych kamennych obchodoch a kari listky tiez susene v e-shopoch. Z nich sa nemelie kari korenie. Kari korenie je zmes korenin. O kari listkoch tu http://www.akochutimasala.blogspot.in/2011/07/nie-je-curry-ako-kari.html Su typicke hlavne pre juhoindicku kuchynu a srilansku.

      Odstrániť