pondelok, 27. januára 2014

Sampinonove pulao

Sampinonove pulao



CO POTREBUJETE:

1 mensia cervena cibula
olej alebo ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
1 azijsky bobkovy list
3 klinceky
kusok skorice
1 hnedy kardamon
4 struciky cesnaku
kusok cerstveho zazvoru
4-5ks vacsich sampinonov
hrst mrazeneho hrachu
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky garam masala
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
sol
1 pohar ryze (basmati alebo ina dlhozrnna)
2 pohare vody
cerstva koriandrova vnat


Sampinonove pulao



AKO POSTUPOVAT: 

Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode.

22samp pulao 003


Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku rozvonat.

22samp pulao 006


Pridame nadrobno nakrajnu cibulu, cesnak a zazvor a restujeme domakka.

22samp pulao 008


Dalej pridame nakrajane sampinony a mrazeny (alebo cerstvo vyluskany) hrach.

22samp pulao 009


Pridame cierne korenie, kurkumu a garam masala. Premiesame.

22samp pulao 011


Pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou a pridame sol. Premiesame, ohen zmiernime a pulaou pod pokrievkou varime 10 minut.

22samp pulao 015


Po 10 minutach ohen vypneme a pulao nechame odpocivat dalsich 5-10 minut. Do hotoveho jedla zamiesame nasekanu cerstvu koriandrovu vnat.

22samp pulao 016



Pulao je vyborne, ak si ho pripravite v hlinenom hrnci.

Sampinonove pulao

2 komentáre:

  1. Toto vyzera dobre a navyse mam vsetky prisady, vdaka za recept Miska a pekny den,
    Karin

    OdpovedaťOdstrániť