nedeľa, 9. marca 2014

Fazulova natierka


22IMG_8538


CO POTREBUJETE:

125g susenej fazule (pouzila som Rajma)
vodu na jej namocenie a uvarenie
1 vacsia paradajka
3 velke struciky cesnaku
olivovy olej
sol
mlete cierne korenie
par kvapiek citronovej stavy
struhany syr (pouzila som "indicky cheddar")
trocha cerstvej koriandrovej vnate



22IMG_8541



AKO POSTUPOVAT:

Fazulu na noc namocime. Rano vodu zlejeme, fazulu dame do hrnca a zalejeme novou vodou (mozete pridat jeden bobkovy list). Fazulu uvarime domakka. Mozeme ju aj rozvarit. Uvarenu fazulu scedime a vodu z nej si odlozime. Nechame ju vychladnut.

22IMG_8511


V panvicke zohrejeme olivovy olej, pridame nakrajanu paradajku a asi minutu restujeme na stredne silnom ohni. Potom pridame nakrajany cesnak a asi 5 minut restujeme na miernom ohni. Tuto zmes tiez nechame vychladnut.

Potom uvarenu fazulu rozmixujeme s paradajkovou zmesou pomocou trosky vody z fazule. Rozmixovanu natierku dame do misky.

1


Pridame sol, mlete cierne korenie a par kvapiek citronovej stavy. Premiesame.

22IMG_8533


Pridame struhany syr a premiesame.

22IMG_8534


Nakoniec pridame nasekanu koriandrovu vnat a premiesame. 

22IMG_8535


Najlepsia je odlezana a vychladena. Podavame napriklad s bagetou. 




Inspiroval ma tento recept, ktory som si upravila.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára