utorok, 8. apríla 2014

Hubovy Thoran

22IMG_9236



CO POTREBUJETE:

200g sampinonov
olej
1/2 lyzicky hnedych horcicnych semien
1 zelena chilli papricka
niekolko kari listkov
1 vacsia cervena cibula
3 struciky cesnaku
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
sol
1/3 lyzicky garam masala
2 plne lyzice cerstveho struhaneho kokosu



22IMG_9245



AKO POSTUPOVAT:

V hlbsom hrnci si zohrejeme olej. Pridame horcicne semienko, chilli papricku a kari listocky. Semienka nechame vypraskat.

22IMG_9224


Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a restujeme na stredne silnom ohni dohnedkava.

22IMG_9227


Potom pridame kurkumu a chilli korenie, premiesame.

22IMG_9228


Dalej pridame nakrajane sampinony, sol, premiesame a pod pokrievkou na miernom ohni dusime (bez podlievania) 8 minut.

1


Po 8 minutach pridame garam masala a struhany kokos (za tych 8 minut by sa mala vyparit aj voda, ktoru sampinony pustia, ak nie, tak ich chvilu restujeme odokryte). Premiesame a odstavime z ohna.

22IMG_9233


Podavame s plackami.


22IMG_9243

6 komentárov:

  1. ej ale si mi trafila do chladničky :-)
    Miška, placky by si dala aké?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. UVARENé, ZJEDENé, VýBORNé :-) zelenej čili som dala (mala asi tak 8cm) chvalabohu iba polovičku. Stačilo :-) aj keď sme zuvyknutí. Žiaľ, kokos iba stúhaný suchy :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. úplne iná chuť, skvelé, stane sa obľúbené :-) mala som krémové šampiňóny a žiadnu chuť na smotanové jedlo a vyprážanie už vonkoncom

      Odstrániť