sobota 12. apríla 2014

Laal Maas

Pre manzela to bolo mierne pikantne, vraj zniesol by aj viac chilli, pre mna to bolo az-az.


22IMG_9351


CO POTREBUJETE:

3/4kg jahnacieho masa (ja som pouzila baranie, curry cuts a nezabudnite pridat aspon jednu spikovu kost)

2 lyzice ghee
1 plocha lyzicka tmaveh rimskej rasce (shah jeera)
6ks susenych cervenych chilli papriciek
2ks hnedeho kardamonu
4ks klincekov
2 velke cervene cibule; pokrajane na polkolieska

1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
sol
5 lyzic bieleho nesladeneho jogurtu
(maso sa dusi vo vlastnej stave, ale ak by jej bolo malo, tak mozete pridat vriacu vodu)
hrst cerstvej koriandrovej vnate


22IMG_9368


AKO POSTUPOVAT:

Maso umyjeme, odblanime co najlepsie ako sa len da (co je dost tazke po zakupeni masa v Indii) a odlozime bokom do dalsieho pouzitia. 

V hrnci zohrejeme ghee. Pridame rimsku rascu a nechame prasknut. Potom pridame susene chilli papricky, kardamon a klinceky a nechame rozvonat. Dalej pridame na polkolieska nakrajanu cibulu a restujeme na miernom az stredne silnom ohni dohnedkava, 6-8 minut. Pridame cesnakovo-zavorovu pastu, premiesame a dalej restujeme dalsich 5 minut.

1

2


Pridame maso a poriadne premiesame s koreninami. Pridame mletu kurkumu, chilli korenie a sol a premiesame. Maso 10 minut na stredne silnom ohni restujeme.

3

22IMG_9345


Potom pridame jogurt, premiesame, privedieme tekutinu, ktora nam vznikla k varu, ohen zmiernime a maso pod pokrievkou dusime 1 hodinu. Pocas tej hodiny obcas premiesame a skontrolujeme, ci je v hrnci tekutina. Maso si uvolni dostatok stavy, ale ak by ste chceli viac, ku koncu podlejte trochou vriacej vody. Nie vela, je to skor polosuche kari.

22IMG_9347

22IMG_9348


Po hodine dusenia by malo byt maso makka. Pridame koriandrovu vnat a zamiesame. Hrniec odlozime z ohna. 

22IMG_9349


Podavame s ryzou basmati a na pasiky nakrajanou cibulou pokvapkanou citronovou stavou. Kari je nejchutnejsie odlezane.



22IMG_9369

2 komentáre: