nedeľa, 6. apríla 2014

Lievance

22IMG_9290



CO POTREBUJETE (na 9ks):

200g hladkej muky (pouzila som Maida)
stipka soli
1 plocha lyzicka prasku do peciva
70g hnedeho cukru
2 vajcia
2 lyzice oleja do cesta
250ml mlieka


22IMG_9287



AKO POSTUPOVAT:

Zltka oddelime od bielkov a z bielkov vyslahame sneh.

V miske zmiesame muku, cukor, sol a prasok do peciva. Pridame zltka, olej a mlieko vymiesame cesto. Do cesta potom opatrne zapracujeme bielka.

Lievance opekame na olejom zlahka pomastenej panvici, na miernom ohni, z oboch stran dohneda.

Podavame s dzemom, posypane sladkym kakaovym praskom a poliate maslom, poliate s cokoladovou polevou, s medom, s naslahanym jemnym ochutenym tvarohom alebo s jogurtom.



22IMG_9296



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára