utorok 3. júna 2014

Baklazan v pomarancovej marinade


11IMG_3252



CO POTREBUJETE:

2 mensie baklazany
sol
listocky thajskej bazalky
olej

na marinadu:
1 lyzica oleja
1 lyzica mirin
1 lyzica tmavej sojovej omacky
1 lyzica sladkej chilli omacky
stava z polovice pomaranca
trocha pomarancovej kory
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty


11IMG_3248



AKO POSTUPOVAT:

Baklazany umyjeme a osusime. Pokrajame na hrubsie platky. Mala som trocha tvrdsie baklazany a bala som sa, ze budu horke, preto som ich vopred nasolila a potom oplachla. Nemusite to robit.
11IMG_3238


V miske zmiesame prisady na marinadu. Platky baklazanu troska narezeme v strede a vlozime do marinady. Nechame v chladnicke minimalne hodinu, aby marinadu nasiakli.
11IMG_3242


Pekac vytrieme olejom a platky baklazanu nan ulozime. Ruru rozohrejeme na 180st. Kazdy platok baklazanu troska osolime a polozime nan listocek thajskej bazalky. 

Pecieme asi 20 minut.

Mozeme podavat s pecivom alebo ako prilohu ku kari, ryzi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára