utorok, 3. júna 2014

Rascovy posuch bez kysnutia


11IMG_3269



CO POTREBUJETE (na 1 posuch):

300g bielej muky (maida)
100g celozrnnej muky (atta)
sol
1 plocha lyzicka prasku do peciva
rimska rasca
lanove semienka
1 lyzica oleja
300ml mineralky (sodovky)


11IMG_3263



AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame vsetky suche suroviny. Pridame mineralku a olej a zamiesime cesto.

11IMG_3258

11IMG_3259


Plech mozeme vystlat papierom na pecenie, poprasime ho mukou a cesto nan rukou roztlacime na hrubsiu placku. Placku pokvapkame troskou vody.

11IMG_3260


Posuch pecieme v predohiratej rure na 200st. asi 25 minut. Hotovy vyberieme z rury a pokropime troskou vody. Nechame na mriezke vychladnut.


Inspiracia.

6 komentárov:

  1. Veľmi jednoduchý, lacný a pokiaľ je svieži, tak určite aj úžasný. Najbližšie vyskúšam a aj napíšem výsledok. Ďakujem za recept.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. dnes si ho aj upeciem,ale z mojej bezlepkovej muky,uz sa tesim na neho

    OdpovedaťOdstrániť
  3. vypadá to moc dobře :-) - krásné fotky :-)

    OdpovedaťOdstrániť