streda, 16. júla 2014

Sampinony a baklazany v smotanovej omacke

11IMG_4514



CO POTREBUJETE:

4ks baby baklazany
200g cerstvych sampinonov
ghee alebo maslo+olej
1 velka cervena cibula
2 struciky cesnaku
sol
mlete cierne korenie
150ml vody
1 lyzicka (kopcekom) kukuricneho skrobu
1/3 lyzicky tandoori masala
4 lyzice sladkej smotany


11IMG_4510



AKO POSTUPOVAT:

Baklazany prekrojime a nasolime. Nechame vypotit a oplachneme. Nakrajame na male "kocky". Sampinony umyjeme a pokrajame na platky.

0


V hrnci zohrejeme ghee. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a na miernom ohni restujeme domakka.

1


Potom pridame nakrajane sampinony a baklazan. Hned osolime a pridame mlete cierne korenie. Hrniec prikryjeme a sampinony s baklazanmi dusime 5 minut. Vdaka soli, ktoru sme pridali si pustia vlastnu stavu.

2


Kym sa nam to dusi v miske zmiesame vodu s kukuricnym skrobom. Po 5 minutach dusenia sampinonov s baklazanmi pridame tuto vodu a premiesame. Hned pridame tandoori masala korenie a premiesame. Povarime 2 minuty odokryte, na miernom ohni.

3


Dalej pridame smotanu, premiesame a povarime este 2 minuty odokryte, na miernom ohni. 

4


Hrniec odlozime z ohna a podavame bud s cestovinami alebo dusenou ryzou.



11IMG_4515



Inspiracia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára