piatok 22. augusta 2014

Šošovicovo - paradajková polievka s cícerom / Lentil - tomato soup with chickpeas


IMG_5179



ČO POTREBUJETE:

100ml (1/2 hrnčeka) oranžovej lúpanej šošovice

olivový olej
1/2 lyžičky rímskej rasce tmavej
1 sušená červená chilli paprička
4 stonky jarnej cibuľky (cibuľkovitá časť)
1 veľká paradajka
2 hrnčeky vody (alebo zeleninový vývar; hrnček použite ten istý ako pri meraní množstva šošovice)
soľ

hrsť čerstvej koriandrovej vňate
hrsť uvareného cícera 
(ten sa neoplatí variť len kvôli tejto polievke, keďže je to len hrsť; okrem polievky som mala v pláne tiež cícerové karí, alebo keď si varím väčšie množstvo do mrazničky zamrazím si zvlášť do malej krabičky na takéto použitie)



IMG_5192



AKO POSTUPOVAŤ:

Cícer si na noc namáčame a ráno uvaríme v tlakovom hrnci domäkka. Trvá to maximálne 15 - 20 minút. 

🥣 🥣 🥣

V hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Potom pridáme chilli papričku a nadrobno nakrájanú cibuľkovú časť jarných cibuliek. 2 minúty restujeme na miernom ohni. 

1


Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, šošovicu a premiešame. 

2


Všetko to zalejeme vodou (alebo vývarom), osolíme a privedieme k varu. Oheň zmiernime a polievku varíme asi 15 minút, kým šošovica nie je mäkká. Potom paradajky aj šošovicu trocha roztlačíme. Ak chcete použiť mixér, môžete si ju vymixovať dohladka. 

3


Pridáme kokosové mlieko a koriandrovú vňať, prejdeme varom a hrniec odstavíme z ohňa. 

page


Do hotovej polievky vhodíme za hrsť uvareného cícera a môžeme ihneď podávať. 

IMG_5178

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára