CO POTREBUJETE:
100ml mungo fazuliek
vodu na ich namocenie a uvarenie
1 azijsky bobkovy list (tej patta)
velka hrst kesu orechov
sol
tandoori masala (alebo zomlete cierne korenie)
niekolko listkov bazalky thajskej (alebo obycajnej, aku mate)
AKO POSTUPOVAT:
Mungo si na hodinku namocime vo vode. Potom ho preplachneme a dame do hrnca. Zalejeme novou vodou, pridame bobkovy list a uvarime domakka, az tak, aby sa rozvarili fazulky.
Zvlast si na suchej panvici opecieme kesu orechy.
Uvarene mungo dame do mixera, pridame kesu orechy a troska vody z mungo, ak nam zostala a rozmixujeme na pozadovanu konzistenciu natierky. Natierku prelozime do misky, pridame sol a korenie a premiesame dobre. Pridame nasekane bazalkove listky, premiesame. Nadobu uzavrieme a ulozime do chladnicky vychladit.
Podavame s chlebom alebo pecivom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára