sobota 27. decembra 2014

"Pain au chocolat" (zjednoduseny)


Pain au chocolat





CO POTREBUJETE (na 4ks):

1 a 3/4 hrnceka muky (pouzila som bielu Maida)
156ml tepleho mlieka (nie horuceho)
1 lyzicka suseneho drozdia
3/4 lyzicky (naplocho) soli
1/2 lyzice krystaloveho cukru
1 lyzica oleja

dalej:
ghee podla potreby
vajce + 1 lyzicka mlieka na potretie

(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 250ml)


Pain au chocolat



AKO POSTUPOVAT:

Muku preosejeme do misky. Pridame sol, cukor a praskove drozdie a poriadne premiesame. Pridame teple mlieko a olej a vymiesime cesto. Bude lepive, takze si mozeme pomoct vareskou. Vymiesene cesto potrieme olejom a necham na teplom mieste pod cistou kuchynskou utierkou kysnut dve hodiny. 

Pain au chocolat


Vykysnute cesto trocha poprasime mukou a znova premiesime. Prelozime ho na pracovnu plochu a rozdelime na tri rovnake kusy. Najprv si vyvalkame prvy kus. Potrieme ho poriadne s ghee (ghee musi byt riedke). Vyvalkame druhy kus, asi na rovnaku velkost a polozime ho na ten prvy kus, ktory sme potreli s ghee. Aj druhy plat potrieme ghee. Vyvalkame treti kus a polozime ho na predosle dva. Vrchny kus s ghee uz nepotierame. Takto navrstvene platky zlahka prejdeme valcekom niekolkokrat.

Pain au chocolat


Potom ich narezeme na 4 rovnako siroke pasy. Nakraj kazdeho ulozime asi 3 kocky horkej cokolady a zavinieme. 

Pain au chocolat


Prelozime na plech na pecenie a nechame asi 15 minut podkysnut. Pred pecenim potrieme vajickom, ktore sme rozslahali s mliekom. 

Pain au chocolat


Ruru predohrejeme na 190st. a pecieme 20-25 minut.


Pain au chocolat

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára