sobota 6. decembra 2014

Paradajkovo - kokosové subzi / Tomato coconut subzi


IMG_7805



ČO POTREBUJETE:

olej
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty 
(alebo čerstvo nasyrúhaný cesnak a čerstvo nastrúhaný zázvor 1/2 lyžičky z každého)
niekoľko karí lístkov

2 veľké červené cibule
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia
1/2 lyžičky garam masala

2 veľké paradajky
soľ


IMG_7801



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu, asafoetida, cesnakovo-zázvorovú pastu a karí lístky. Chvíľku popražíme. 

1


Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na stredne silnom ohni domäkka. 

2


Keď je cibuľa mäkká pridáme kurkumu, chilli korenie a garam masala. Premiešame. 

3


Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky a soľ a 5 minút na stredne silnom ohni restujeme. Nakoniec pridáme strúhaný kokos a ďalších 5 minút restujeme, premiešavame. 

4


Hotové subzi podávame napríklad s Chapati.


IMG_7811

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára