utorok, 13. januára 2015

Kuracie kusky v pomarancovej omacke


Kuracie kusky v pomarancovej omacke



CO POTREBUJETE:

kuracie prsia z jedneho kurata
1 lyzica ghee
sol
zelena cast jarnych cibuliek

na omacku:
stava z jedneho pomaranca
1 lyzica sojovej omacky
1 lyzica mirin
1 lyzica medu
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka cesnakovo - zazvorovej pasty (alebo oboje cerstve a nastruhane)

asi 150ml vody
1 lyzicka kukuricneho skrobu


Kuracie kusky v pomarancovej omacke


AKO POSTUPOVAT:

V miske zmiesame suroviny na omacku. Zvlast si zmiesame vodu s kukuricnym skrobom.

V panvici zohrejeme ghee. Pridame umyte a na mensie kusky pokrajane kuracie prsia. Opecieme na silnom ohni zo vsetkych stran. Pridame omacku, sol a zalejeme vodou rozmisanou s kukuricnym skrobom. Varime pod pokrievkou na miernom ohni asi 15 minut, domakka.

Kuracie kusky v pomarancovej omacke


Nakoniec pridame nasekanu jarnu cibulku, premiesame, odstavime z ohna.

Kuracie kusky v pomarancovej omacke


Podavame s dusenou ryzou.



Kuracie kusky v pomarancovej omacke




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára