piatok 17. apríla 2015

Sindhi moong dal


Sindhi moong dal



CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka moong dal
voda podla potreby
1 zelena chilli papricka
1 lyzicka cesnakovo - zazvorovej pasty
1/2 lyzicky mletej kurkumy
sol
1 stredne velka paradajka
cerstva koriandrova vnat

na Tadka:
ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
stipka asafoetida
niekolko kari listkov


Sindhi moong dal



AKO POSTUPOVAT:

Moong dal na 15 minut namocime. Scedime, dame do hrnce, zalejeme asi 1 a 1/2 hrnceka vody, pridame kurkumu, chilli papricku a cesnakovo-zazvorovu pastu a privedieme k varu. Ohen zmiernime a povarime odokryte asi 5 minut.

Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku, sol a povarime odokryte dalsich asi 15 minut. Moong dal by sa mal rozvarit.

Sindhi moong dal


Pripravime si tadka. V mensej panvicek zohrejeme ghee. Pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat. Potom prdiame asafoetida a kari listky, tie nechame prasknut a tadka hned vylejeme do dalu, poriadne premiesame.
Nakoniec pridame do dalu nasekanu koriandrovu vnat, prejdem kratkym varom a odstavime z ohna. 

Sindhi moong dal


Podavame s chapati.



Sindhi moong dal



Nieco o Sindhi kuchyni.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára