nedeľa, 31. mája 2015

Falguni dal

Falguni dal




CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka oranzovej lupanej sosovice
1/2 hrnceka hrachu 
voda podla potreby

olej alebo ghee
1/2 lyzicky cernuchy (kalonji)
1 velka cervena cibula
1 zelena chilli papricka
1/2 lyzicky mleteho chilli korenia
sol
1/2 lyzicky garam masala
cerstva koriandrova vnat


Falguni dal



AKO POSTUPOVAT:

Sosovicu preplachneme, dame do hrnca a uvarime tak, aby sa rozvarila. Odlozime bokom do dalsieho pouzitia. V druhom hrnci privedieme vodu k varu, pridame hrach a ohen vypneme. Hrniec zakryjeme pokrievkou a hrach v horucej vode nechame asi 15 minut. Potom scedime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

V hrnci zohrejeme olej alebo ghee. Pridame cernuchu a nechame pol minuty na miernejsom ohni restovat. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka.

Falguni dal


Potom pridame chilli papricku, mlete chilli korenie a oblansirovany hrach. Na miernom ohni restujeme asi 2 minuty.

Falguni dal


Dalej pridame uvarenu sosovicu, sol a vodu podla potreby, aby vznikol hustejsi dal. 3 minuty dal povarime. 

Falguni dal


Nakoniec pridame garam masala, nasekanu koriandrovu vnat, prejdeme dal varom a odstavime z ohna. Nechame ho chvilku odpocivat pod pokrievkou.

Falguni dal


Podavame s Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára