streda, 10. júna 2015

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Sampinonovo jogurtove kari s vajickom





CO POTREBUJETE:

200g cerstvych sampinonov
olej
1/2 lyzickych hnedeho horcicneho semienka
niekolko kari listkov
1/2 lyzicky struhaneho zazvoru
1/2 lyzicky struhaneho cesnaku
(alebo 1 plocha lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty)

2 stredne velke paradajky
sol
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
1/2 lyzicky mleteho koriandru
2 plne lyzice bieleho nesladeneho jogurtu (dahi)
1/2 lyzicky garam masala

6 minutove vajicka, 1 vajce na porciu




Sampinonovo jogurtove kari s vajickom



AKO POSTUPOVAT:

Paradajky rozmixujeme na pastu (bez pridania vody). Odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

V panvici zohrejem olej. Pridame horcicne semienko a kari listky a nechame ich prasknut. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme na miernejsom ohni domakka.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Potom pridame struhany cesnak a zazvor a restujeme dalsiu minutu.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Dalej pridame rozmixovane paradajky, sol, kurkumu, chilli korenie a mlety koriander, premiesame a restujeme asi 3-5 minut.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Pridame jogurt, premiesame. Pridame ocistene, nakrajane sampinony, premiesame a pod pokrievkou dusime asi 10 minut. Nepodlievame vodou.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Nakoniec pridame garam masala, premiesame a odstavime z ohna.

Sampinonovo jogurtove kari s vajickom


Podavame s plackami. Napriklad Chapati.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára