nedeľa, 2. augusta 2015

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Lasooni paneer (+ gajar matar)





CO POTREBUJETE:

200g paneeru
olej

na omacku:
hrst kesu orechov
10 vacsich strucikov cesnaku
1 vacsia cervena cibula
1 lyzica kari listkov
1 paradajka
1/2 lyzicky mletej kurkumy 
1 zelena chilli papricka
voda podla potreby sol
1 lyzicka garam masala
1/3 lyzicky mleteho cierneho korenia
hrst hrasku
2 mrkvy
4 struciky na oprazenie na ghee a na dozdobenie


Lasooni paneer (+ gajar matar)



AKO POSTUPOVAT:

Kesu orechy namocime do vody, kym si pripravime paneer a vsetko ostatne. Paneer oprazime z oboch stran na troche oleja. Pozor prska to ako blazon! Oprazeny odlozime bokom do dalsieho pouzitia.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


V hrnci zohrejeme ghee a pridame nadrobno nakrajany cesnak. Nechame rozvonat. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme domakka.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Potom pridame mletu kurkumu, kari listky, chilli papricku a nadrobno nakrajanu paradajku. Restujeme, kym nie je paradajka makka. Nechame trocha vychladnut. Potom tuto zmes prelozime do mixera, pridame k nej kesu orechy a trocha vody, v ktorej sa orechy macali. Vymixujeme.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Mrkvu si uvarime zvlast domakka. Uvarenu pokrajame nadrobno.

V tom istom hrnci, kde sme restovali cesnakovu zmes znova zohrejeme trocha ghee. Pridame garam masala a vymixovanu omacku. Premiesame. 

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Pridame kokosove mlieko, sol, mlete cierne korenie a vodu podla potreby. Premiesame a prejdeme varom. 

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Pridame paneer, hrach a predvarenu mrkvu. Prejdeme varom a odlozime z ohna. V mensej panvice zohrejeme trocha ghee a orestujeme na nom cesnakove struciky pokrajane na platky. Nimi potom ozdobime jedlo.

Lasooni paneer (+ gajar matar)


Podavame s plackami ako Naan, Chapati, Paratha.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára