utorok, 15. septembra 2015

Aloo matar pulao


Aloo matar pulao





CO POTREBUJETE (na 3-4 porcie):

1 hrncek ryze basmati
olej 
(pouzivam slnecnicovy, ale mozete pouzit aj arasidovy)
1/2 lyzicky rimskej rasce
kusok skorice
3 zelene kardamony
1 azijsky bobkovy list (tej patta)
1 velka cervena cibula
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
asi 2ks stredne velke zemiaky
hrst mrazeneho hrasku
sol
asi 2 hrnceky vody
cerstva koriandrova vnat


Aloo matar pulao



AKO POSTUPOVAT:

Ryzu namocime na 15 minut, preplachneme a scedime.

Aloo matar pulao


V hrnci zohrejeme olej, pridame rimsku rascu, skoricu, kardamony a bobkovy list. Korenie nechame rozvonat. Potom pridame nakrajanu cibulu a na stredne silnom ohni restujeme domakka. 

Aloo matar pulao


Dalej pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a kurkumu. Premiesame.

Aloo matar pulao


Nasledne pridame nakrajane zemiaky a hrach. Chvilku restujeme, premiesame.

Aloo matar pulao


Potom pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou, osolime, privedieme k varu, ohen zmiernime a poloprikryte varime, kym nie je ryza makka a voda vyparena. Basmati staci vacsinou 10 minut.

Aloo matar pulao


Nakoniec posypeme koriandrovou vnatou a podavame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára