utorok 8. septembra 2015

Gobi chawal / Karfiolova ryza


Gobi chawal





CO POTREBUJETE (priblizne na 3 porcie):

(hrncek, ktory som pouzila ako odmerku ma 250ml)

5-6 vacsich ruziciek karfiolu
1 hrncek ryze basmati
2 hrnceky vody
sol
olej
1/2 lyzicky horcicnych semienok
niekolko kari listkov
1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
hrst cerstvej koriandrovej vnate


Gobi chawal



AKO POSTUPOVAT:

Ryzu preplachneme a na 15 minut namocime.

Gobi chawal


V hrnci zohrejeme olej. Pridame horcicne semienka a nechame prasknut. Pridame kari listocky, tiez nechame prasknut. Potom pridame najemno nastruhany karfiol a mletu kurkumu, premiesame. Pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou, osolime, pridame mlete chilli korenie a varime 10 minut na miernom ohni s mierne odchylenou pokrievkou. 

Gobi chawal


Potom pridame nasekanu koriandrovu vnat, premiesame zlahka, hrniec celkom prikryjeme a odstavime zo hna. Nechame 15 minut postat.
Gobi chawal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára