piatok 6. novembra 2015

Dal bukhara

Je to kari z celeho cierneho urid dalu. Toto je zjednodusena domaca verzia, podla povodneho receptu sa dal vari celu noc, aby ziskal kremovitu konzistenciu. Viac vam k tomu povie aj pan sefkuchar vo videu nizsie pod receptom.


Dal bukhara





CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka cierneho urid dalu
3 hrnceky vody

2 stredne velke paradajky
1/2 lyzicky struhaneho zazvoru
1/2 lyzicky struhaneho cesnaku
1/2 lyzicky mleteho kasmirskeho chilli korenia
1 lyzica masla

sol
2 lyzice sladkej smotany
1 lyzicka garam masala


Dal bukhara


AKO POSTUPOVAT:

Urid dal poriadne preplachneme, dame do misky  a zalejeme vodou. Nechame macat celu noc, minimalne 8 hodin. Rano ho scedime, dame do tlakoveho hrnca, zalejeme 3 hrncekmi vody a dame varit. Ked sa hrniec natlakuje, ohen zmiernime a varime dal 25-30 minut. Potom hrniec odstavime z ohna a tlak nechame samovolne uniknut, az potom otvorime.

Pridame rozmixovanu paradajku, cesnak, zazvor, chilli korenie a maslo. Kari privedieme k varum. Ked zacne bublat ohen zmiernime a pomaly varime minimalne 2 hodiny. Ak by prilis zhustlo zriedime po troskach horucou vodou. Po hodine varenia urid trocha roztlacime.

Dal bukhara


Po 1 a pol hodine pridame smotanu, sol a garam masala, premiesame a varime dalsiu pol hodinu (alebo aj viac).

Dal bukhara


Podavame s ryzou (Basmati alebo Jeera rice) alebo plackami (Chapati, Paratha).






Dal bukhara



Inspiracia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára