nedeľa, 22. novembra 2015

Domaca horcica 2.

S horcicou sa da experimentovat, dochutit ju bylinkami, korenim, dokonca aj s prichutou sampanskeho som videla v obchode. Tak ak vas bavi vyrabat si podobne veci doma, mozete skusit aj tento recept.


Domaca horcica 2.





CO POTREBUJETE:

5 polievkovych lyzic zltych horcicnych semienok
1 polievkovych lyzica ciernych horcicnych semienok
asi 100ml vody na ich namocenie

dalej:
asi 5 polievkovych lyzic studenej vody (alebo podla potreby)
1 polievkova lyzica octu
1 polievkova lyzica medu
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/3 lyzicky mleteho muskatoveho orieska
1/4 lyzicky soli (alebo podla chuti)


Domaca horcica 2.



AKO POSTUPOVAT:

Semienka si na noc namocime. Ja som ich vo vode ulozila do chladnicky. Rano ich dame do mixera, pridame vodu, ocot, med, sol a korenia a vymixujeme na konzistenciu horcice. Vodu mozeme pridavat postupne, aby sme ustrazili hustotu horcice. Mozno jej budete potrebovat menej, mozno viac ako ja, zalezi len na vas aku hustu uprednostnujete.

Domaca horcica 2.


Horcicu skladujeme v cistych, sklenych, dobre uzavretych poharoch v chladnicke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára