nedeľa, 3. januára 2016

Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny

Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny



CO POTREBUJETE (na 2-3 porcie):

hrst mandli
voda na ich blansirovanie

troska oleja
1 vacsia cervena cibula
2 struciky cesnaku
niekolko listkov thajskej bazalky 
(alebo aku mate cerstvu po ruke)
1/3 lyzicky mletej kurkumy
mlete cierne korenie
sol
100ml sladkej smotany

cestoviny


Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny



AKO POSTUPOVAT:

Mandle oblansirujeme a osupeme. V hrnci zohrejeme trocha oleja a orestujeme na nom dohneda nakrajanu cibulu a cesnak. Potom ich dame do mixera, pridame osupane mandle, thajsku bazalku a trocha vody, v ktorej sme mandle blansirovali a vymixujeme na omacku.

Opat zohrejeme zbytkovy olej v hrnci, kde sme restovali cibulu. Pridame kurkumu a chvilocku prehrejeme. Pridame pripravenu omacku, mlete cierne korenie, sol a sladku smotanu. Povarime asi 2-3 minuty, obcas premiesame. 

Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny


Pripravime si cestoviny podla navodu na obale, uvarene scedime a vlozime do omacky, s ktorou ich dobre premiesame. 

Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny


Podavame teple.



Mandlovo - bazalkova omacka na cestoviny

4 komentáre:

  1. Miska pozdravujem vas! Pozeram ako puk - v Indii sa jedia spagety? Alebo nejake ine cestoviny? Alebo je to taky medzinarodny Taliansko-Indicky recept?
    Taliansku kuchynu mam rovnako rad ako tu Indicku - takze toto musim vyskusat, ale chem tom mat jasno ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravim! Toto urcite nie je recept indickej kuchyne :)) Ale indovia vseobecne cestoviny radi jedia a pripravuju doma. Aj talianske restauracie su dost oblubene. Na blogu nie su len indicke recepty, preto sa vola Recepty z Indie (teda, ze vsetky jedla varim v Indii, kde zijem) a nie Indicke recepty :) Najdete tu aj strudlu alebo parenu knedlu.

      Odstrániť
  2. Dnes jsem dělala a je to moc dobré, ideální na léto. Děkuji za recept!

    OdpovedaťOdstrániť