piatok 15. apríla 2016

Sampinony s cerstvou senovkou greckou



Kadai methi kumbh





CO POTREBUJETE:

200g cerstvych sampinonov
2 lyzice nesladeneho jogurtu
1 lyzicka tandoori masala
ghee
1 azijsky bobkovy list
1 hnedy kardamon
3 zelene kardamony
1 lupienok muskatoveho kvetu

2 stredne velke cervene cibule
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty
1 zelena chilli papricka

2 stredne velke paradajky
sol
1/2 lyicky mletej kurkumy
1 lyzicka mleteho koriandru
1/3 lyzicky mleteho chilli korenia
velka hrst cerstvych listkov senovky greckej
troska vody na podliatie


Kadai methi kumbh



AKO POSTUPOVAT:

Senovku grecku namocime do vody, len aby sa odstranila pripadna spina, scedime a nasekame. 
Sampinony umyjeme, prekrojime na stvrtky (podla velkosti) a dame do misky. Pridame jogurt a tandoori masala a premiesame. Nechame ich pol hodiny odlezat.

Kadai methi kumbh


Vo woku (kadai) zohrejeme ghee. Pridame bobkovy list, kardamony a muskatovy kvet. Nechame rozvonat. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a restujeme na miernom ohni domakka. Dalej pridame cesnakovo-zazvorovu pastu a chilli papricku a restujeme dalsie 2-3 minuty. 

Kadai methi kumbh


Potom pridame nadrobno nakrajane paradajky, sol, premiesame a na miernom ohni nechame dusit pod pokrievkou domakka az kasovita. Ked su paradajky makke, pridame kurkumu, mlety koriander a chilli korenie. Premiesame. 

Kadai methi kumbh


Pridame marinovane sampinony a nasekanu senovku grecku. Podlejeme trosickou vody a pod pokrievkou sampinony dusime asi 8 minut.

Kadai methi kumbh

Kadai methi kumbh


Podavame s ryzou alebo s plackami.



Kadai methi kumbh

6 komentárov:

  1. Miso, senovku cerstvou nesezenu, susenou mam seminka a susenou mletou. Kterou mam pouzit? Dasli tvuj rc na rade! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak jsem namocila seminka a pak vse vlila do te omacky a povarila. Moc jsem si pochutnala!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skus vypestovat listocky zo semienok. Je to nenarocna rastlinka, len potrebuje lahku az pieskovitu podu a nepreliat. Potom listocky ostrihat, vysusit a uskladnit v skle. Som rada, ze chutilo :)

      Odstrániť
  3. Poprosim kamosku, jestli by vypestovala ve skleniku. Ja mam senovku susenou, radila mi kdysi Jolana, ze caj na nejakou nadchu. Jsem uvarila a bylo to hnusne, horké. Ale varila v ni lilek na jekesi jidlo s cockou. A to horke nebylo. Tak muzu pouzit ev to, nebo je to zas jine nez ty listečky?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja obcas pijem vodu, kde na noc namacam len niekolko semienok, je to dobre na travenie. Semienka zhorknu, ked sa dlho oprazaju, to mozem povedat z vlastnej skusenosti :) Varenim vo vode neviem. Ale semienka su horkastejsie a listocky maju taku zvlastnu chut, ze to ani opisat neviem. Ja ich mam velmi rada. Inak vyepstujes aj normalne na parapete pri okne si myslim.

      Odstrániť