pondelok 15. augusta 2016

Pulao s mungo klickami


2




CO POTREBUJETE:

ghee
1/2 lyzicky horcicnych semienok
1/2 lyzicky tmavej rimskej rasce
3 struciky cesnaku
niekolko kari listkov
1 zelena chilli papricka
1/2 lyzicky nastruhaneho zazvoru

1/3 lyzicky mletej kurkumy
1/2 lyzicky biryani masala
sol
velka hrst naklicenych mungo fazuliek
1 hrncek basmati ryze
2 hrnceky vody



AKO POSTUPOVAT:

Hrniec si najprv namocime - pripravime. Potom ho dame na slaby ohen ohrievat. Pridame ghee, rimsku rascu, horcicne semienka, chilli papricku, nakrajany cesnak, niekolko kari listkov a zazvor. Chvilu poprazime. Potom pridame sol, mletu kurkumu, biryani masala a premiesame. Dalej pridame naklicene mungo a ryzu, ktore sme si vopred premyli a namocili vo vode na pol hodiny. Vsetko zalejeme vodou, premiesame, ohen zmiernime a varime pod pokrievkou asi 10 minut. Potom ohen vypneme a nechame samovolne dorobit. Hlineny hrniec ma vyhodu v tom, ze si dlho udrzuje teplo, takze ryza sa v nom nerozvari a nezostane ani surova. Mozeme podavat s raitou a papadmi.


01

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára