utorok 4. júla 2017

Okra Sambar


Okra Sambar



CO POTREBUJETE:

1/2 hrnceka toor dal
1 azijsky bobkovy list
olej alebo ghee

na Tadka:
1 plocha lyzicka horcicnych semienok
1/3 lyzicky rimskej rasce
niekolko kari listkov
1/4lyzicky asafoetida
2 zelene chilli papricky
1 paradajka

dalej:
sol
2 lyzicky tamarindovej vody
1/2 lyzicky mletej kurkumy
3/4 lyzicky sambar masala


Okra Sambar



AKO POSTUPOVAT:

Trocha tamarindovej pasty si rozpustime vo vode a dame bokom do dalsieho pouzitia.

Okra Sambar


Toor dal preplachneme a uvarime vo vode s bobkovym listom domakka.
Okru umyjeme a poriadne poutierame. Nesmie byt vlhka, ked sa kraja, inak pusti sliz, ktory nechceme. Vysusenu okru nakrajame. V panvici zohrejeme olej alebo ghee a okru na stredne silnom ohni opecieme. Len obcas trocha poprehadzujeme, aby sa opekala. Ked je trosicka hnedkava odlozime ju bokom do dalsieho pouzitia.

Okra Sambar


V hrnci zohrejeme ghee. Pridame horcicne semienka a nechame ich prasknut. Potom ohen zmiernime a pridame senovku grecku a rimsku rascu a nechame rozvonat. Pracujeme rychlo, aby nam koreniny neprihoreli a nezhorkli. Dalej pridameasafoetida a kari listky. Potom pridame nadrobno nakrajanu cibulu a na miernom ohni restujeme domakka. Pridame chilli papricky a nakrajanu paradajku. Restujeme domakka. Pridame kurkumu, sambar masala a premiesame. Pridame tamaridnovu vodu, ktoru sme si vopred pripravili.

Ked mame tadka pripravenu, pridame do nej uvareny dal a premiesame. Osolime a doladime konzistenciu sambaru vodou. Nesmie byt prilis riedky, ale ani prilis husty. Taky, akuratny. Nechame sanbar prejst varom a pridame opecenu okru. Premiesame, hrniec zakryjeme pokrievkou, ohen vypneme a nechame sambar postat asi 15 minut.

Okra Sambar


Podavame s ryzou alebo k Idli a Dosa plackam.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára