piatok 26. marca 2010

Kuracia polievka so šošovicou


100_0951



ČO POTREBUJETE:

kúsok kuracieho mäsa
3 poháre vody
1 malá mrkva
1 malý zemiak
1 lyžica oranžovej šošovice
štipka sušeného majoránu
štipka sušenej bazalky
soľ
olej




AKO POSTUPOVAŤ:

Na oleji opečieme kuracie mäso, aby sa zatiahlo. Prihodíme mrkvu a zemiak nakrájaný na maličké kocky, šošovicu a všetko zalejeme vodou. Osolíme, pridáme bazalku a majorán a varíme, kým mäso nie je mäkké, asi 30 minút.

1


Uvarené mäso môžeme do polievku potom nakrájať na menšie kúsky alebo pre detičky, ktoré majú ešte problém so žutím, polievku rozmixujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára