pondelok, 29. marca 2010

Zemiaky v kokosovom mlieku / Potatoes cooked in coconut milk


IMG_6686



ČO POTREBUJETE:

3 väčšie zemiaky, uvarené v šupke / 3 big potatoes
1 veľká červená cibuľa, nakrájaná nadrobno / 1 big red onion
trocha mletého čierneho korenia / pinch of ground black pepper
1/2 lyžičky kašmírskeho mletého čili korenia / 1/2tsp kashmiri chilli powder
soľ / salt
olej / oil


IMG_6690



AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kurkumu a cibuľu na miernom ohni popražíme do mäkka. Potom pridáme mleté čierne korenie, čili korenie a nakrájané zemiaky a premiešame. Pridáme soľ a kokosové mlieko, zvýšime oheň a za premiešavania dovaríme, aby sa mlieko vstrebalo do zemiakov a celá zmes troška zhustla (je to chvíľka). Pozor, aby ste miešaním zemiaky príliš nerozbili. Nakoniec hrniec odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame a zakryté necháme 10 minút odpočinúť. / Heat the oil in the pot. Add chopped onion and termaric, fry on low heat until onion is tender. Then add ground pepper, chilli powder and potatoes - cut into small pieces. Stir well. Add salt and coconut milk, increase the heat and cook until all coconut milk is absorbed. Stir often but don't break the potatoes pieces while stiring. Remove the pot from the heat, add chopped coriander leaves, stir well once again and let it rest for 10 minutes, covered.

3



Podávame s plackami ako napr. Čapati / Serve with flat breads, for example Chapaties.


IMG_6695

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára