Preskočiť na hlavný obsah

Batata Pohe

Pohe sa často robia na raňajky v rodine môjho manžela. Jednoduchá príprava, chutné, zdravé jedlo.



batata Pohe




ČO POTREBUJETE (na 4 porcie):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

2 hrnčeky hrubej poha/ryžových fliačkov 
2 stredné veľké zemiaky
1/4 hrnčeka arašidov
1/2 zelenej čili papričky
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
čerstvý strúhaný kokos
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky kašmírskeho mletého čili korenia
1/2 lyžičky horčičných semien
olej
soľ
voda podľa potreby




AKO POSTUPOVAŤ:

Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe, namáčame ich len na 1 minútu a scedíme. Ak by sa máčali dlho, zostanú ako kaša.

Ryzove vlocky


V hlbšej panvici zohrejeme olej a pridáme horčičné semienko. Necháme ho prasknúť.




Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a čili papričku chvíľku popražíme na miernom ohni...




... a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Opekáme, kým zemiaky nezmäknú. Občas ich premiešame.




Pridáme arašidy, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici...




... ďalej pridáme pohe, kurkumu, čili korenie a soľ, dobre premiešame. Chvíľku na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania.






Hotové pohe rozdelíme na taniere a posypeme kokosom a koriandrovou vňaťou.


Komentáre

  1. Prisiel mi komentar, ktory asi blogger rozlisil ako spam, neviem, lebo ho tu nevidim. Tak ho prikladam ja, lebo mne do posty prisiel. """Miska, skusila som aj tento recept a zase som raz bola za dobru kucharku:) =
    Len v tej casti, kde sa maju zemiaky opekat,kym nezmaknu som musela pridat =
    vodu, lebo som mala pocit,ze sa neuvaria nikdy a potom som nemala hotove je=
    dlo take sypke, ale skor kasovite. No co, zjedli sme vsetko. Vdaka za recep=
    t! KatarinaK."""

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, tie zemiaky na take tensie a mensie kusky, rychlejsie sa prepecu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára