štvrtok 1. apríla 2010

Batata Pohe

Pohe sa často robia na raňajky v rodine môjho manžela. Jednoduchá príprava, chutné, zdravé jedlo.



batata Pohe




ČO POTREBUJETE (na 4 porcie):
(hrnček, ktorý som použila ako odmerku má 200ml)

2 hrnčeky hrubej poha/ryžových fliačkov 
2 stredné veľké zemiaky
1/4 hrnčeka arašidov
1/2 zelenej čili papričky
hrsť nasekanej koriandrovej vňate
čerstvý strúhaný kokos
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1/3 lyžičky kašmírskeho mletého čili korenia
1/2 lyžičky horčičných semien
olej
soľ
voda podľa potreby




AKO POSTUPOVAŤ:

Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe, namáčame ich len na 1 minútu a scedíme. Ak by sa máčali dlho, zostanú ako kaša.

Ryzove vlocky


V hlbšej panvici zohrejeme olej a pridáme horčičné semienko. Necháme ho prasknúť.




Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a čili papričku chvíľku popražíme na miernom ohni...




... a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Opekáme, kým zemiaky nezmäknú. Občas ich premiešame.




Pridáme arašidy, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici...




... ďalej pridáme pohe, kurkumu, čili korenie a soľ, dobre premiešame. Chvíľku na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania.






Hotové pohe rozdelíme na taniere a posypeme kokosom a koriandrovou vňaťou.


2 komentáre:

  1. Prisiel mi komentar, ktory asi blogger rozlisil ako spam, neviem, lebo ho tu nevidim. Tak ho prikladam ja, lebo mne do posty prisiel. """Miska, skusila som aj tento recept a zase som raz bola za dobru kucharku:) =
    Len v tej casti, kde sa maju zemiaky opekat,kym nezmaknu som musela pridat =
    vodu, lebo som mala pocit,ze sa neuvaria nikdy a potom som nemala hotove je=
    dlo take sypke, ale skor kasovite. No co, zjedli sme vsetko. Vdaka za recep=
    t! KatarinaK."""

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katka, tie zemiaky na take tensie a mensie kusky, rychlejsie sa prepecu.

      Odstrániť