utorok, 20. apríla 2010

Hrachova kremova polievka


Hrachova kremova polievka



CO POTREBUJETE:

1 velka naberacka suseneho zlteho hrachu
kusok udenej bravcovej slaninky
1 bobkovy list
voda
1 mala cervena cibula
1 strucik cesnaku
mlete cierne korenie
sol
1 lyzica sladkej smotany


Hrachova kremova polievka



AKO POSTUPOVAT:


Hrach si na noc namocime. Rano don vlozime bobkovy list a uvarime v tlakovom hrnci domakka. Asi 10-15 minut od natlakovania. Hrach scedime a vodu z neho si odlozime bokom.

0


Na troske oleja orestujeme cibulu a slaninu. Pridame uvareny hrach (uz bez bobkove listu), mlete cierne korenie a povarime na slabom ohni asi 3 minuty. Nechame vychladnut. Vychladnutu zmes dame do mixera spolu s cesnakom a vymixujeme (s pridanim trochy vody z hrachu) dohladka.

2


Vymixovanu zmes vratime do hrnca a pridame lyzicu smotany a vodu z hrachu podla potreby na dosiahnutie kremovej polievky. Osolime, premiesame a prejdeme varom. Odstavime z ohna a mozeme podavat.


Mozeme podavat s krutonmi a hrach je mozne nahradit cicerom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára