štvrtok, 22. júla 2010

Domace pecivo


Domace pecivo




CO POTREBUJETE:

500g muky (pouzila som bielu muku Maida, ktora je porovnatelna s hladkou00)
1 lyzicka krystaloveho cukru
sol
1 lyzicka susenych pieskovych kvasnic
200ml mlieka
100g masla (pouzila som slane od Amul, a teda aj menej soli)
1 vajce
mlieko na potieranie


11100_4899



AKO POSTUPOVAT:

Muku preosejeme do misky. Vmiesame sol, cukor a kvasnice.

V mlieku roztopime maslo.

Zohriate mlieko s maslom (nie horuce) nalejeme k muke, pridame vajce (tiez izbovej teploty) a vymiesime cesto. Misku tesne uzavrieme a nechame hodinu kysnut. Zalezi od toho, ake kvasnice pouzivame. S pieskovymi obycajne nie je problem a aj ked cesto pekne nenakysne, zdvihne sa na zaciatku pecenia.

Cesto si rozdelime podla toho co chceme robit. Mozeme urobit rozky, zemlicky a posypat si ich tiez sezamom, rascou; podla vlastnej fantazie a chute.

Ulozime na plech a pecieme 20-40 minut (zalezi od velkosti peciva) na 180st. v predohriatej rure. Potrieme 2x mliekom (,ktore sme si naliali do toho isteho kastrolika, v ktorom sme zohrievali mlieko s maslom) pocas pecenia; ku koncu som asi na 10 minut prepla z programu pecenie na zapekanie tak, ze sa len vrch piekol, aby pekne zhnedli.



11100_4923

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára