piatok 6. augusta 2010

Palak Paratha

Placky paratha so spenatom a koriandrom.



100_5494



CO POTREBUJETE:

2 zvazky cerstvych spenatovych listov (alebo hrudka mrazeneho)
sol
1 lyzica Ghee
hrst nasekanej koriandrovej vnate
hladka muka (Maida) 
olej
maslo na potretie (nemusi byt)




AKO POSTUPOVAT:

Do misky dame rozmixovane spenatove listy (alebo rozmrazeny spenat), pridame nasekanu koriandrovu vnat, sol a lyzicu ghee. Vsetko dobre premiesame.

100_5477



Postupne pridavame muku, tak aby sme vypracovali nelepive cesto.

100_5478



Vypracovane cesto poprasime troskou muky, misku zakryjeme utierkou a nechame ho odlezat 30 minut.

100_5479



Panvicu dame rozohriat.

Z cesta postupne odtrhame kusky, ktore najprv vymodelujeme na gulocku, obalime ju mukou. Gulocku dame na pracovnu dosku a vyvalkame placku, ktorej polovicu zlahka potrieme olejom.

100_5481



Placku prelozime na polovicu a zasa len jednu stranu zlahka potrieme olejom.

100_5482



Znova prelozime na polovicu a takto zlozenu placku obalime v muke.

100_5484



Placku rozvalkame na hrubku asi 2-3mm. Tvarom sa vobec netrapte.

100_5485



Ohen pod horucou panvicou zmiernime na strednu silu. Placku polozime na suchu panvicu a opekame chvilku.

100_5486



Po chvilke placku obratime a opekame z druhej strany.

100_5487



Zasa po minutke placku obratime.

100_5488



A este raz opecieme chvilku z druhej strany.

100_5489



Hotovu placku ulozime do latkovej cistej utierky a potrieme troskou masla. Kto nechce, nemusi potierat.

100_5491



Detom ich davam len take samotne, bud na ranajky alebo ako olovrant, ale mozu sa podavat aj ako priloha k opecenym zemiakom na cibulke.

2 komentáre:

  1. Vyzkoušela jsem dnes a byly naprosto luxusní! Mňamka!!! :-) Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som velmi rada, ze chutili :) dakujem za doveru v recept a jeho odskusanie!

      Odstrániť