pondelok 20. septembra 2010

Liaty perník / Gingerbread


11100_6640


ČO POTREBUJETE:

5 vajíčok 
300g cukru
200g oleja
200g mlieka
100g marmeláda; použila som hroznovú - je kyselkavá a redšia
1 lyžička prášku do pečiva 
1 plná lyžica perníkového korenia
50g kakaa
400g hladkej múky (Maida)


AKO POSTUPOVAŤ:

Oddelíme bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme 150g cukru a zašľaháme ho do bielkov.

1


V druhej miske žĺtka zmiešame so 150g cukru, pridáme olej a poriadne vymiešame. Pridáme mlieko a znova dobre vymiešame. Žĺtkovú zmes vlejeme k vyšľahaným bielkam a zľahka premiešame.

2


Pridáme marmeládu, prášok do pečiva, perníkové korenie, kakao...

3


... múku a všetko dobre vymiešame. Plech potrieme olejom a vysypeme múkou. Vylejeme naň cesto a pečieme v predohriatej rúre na 180st., 40 minút.

4

2 komentáre: