pondelok 3. januára 2011

Chlebové pagáče s cesnakom a oreganom

IMG_6478



ČO POTREBUJETE:

260ml teplej vody (alebo podľa potreby, záleží na kvalite múky)
troška soli 
(soľ ide ešte aj navrch pagáčov)
3 lyžice olivového oleja
350g hladkej múky (použila som bielu Maida)
150g celozrnnej múky (použila som múku Atta)
1 plná lyžička sušeného pieskového droždia 
3-5 strúčikov cesnaku
1/2 lyžice sušeného oregana

soľ a olivový olej na potretie pagáčov


IMG_6486


AKO POSTUPOVAŤ:

Múku zmiešame so soľou, sušeným droždím, oreganom a nastrúhaným cesnakom. Prilejeme teplú (nie horúcu) vodu a olej a vypracujeme pevné, nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť asi 1 hodinu.

Vykysnuté cesto prepracujeme rukou a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 2cm.

1



Guľatou formičkou vykrajujeme pagáče.

2



Pagáče uložíme na suchý plech a necháme 30 minút podkysnúť.

3



Pred pečením každý pagáč potrieme olivovým olejom rozmiešaným so soľou.

4



Pečieme na 180-200st., 25-30 minút.


IMG_6481

7 komentárov:

  1. wáááu Michaelka, tak tie vyzerajú priam úúúžasne !!! mňamka!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem Martinka, su velmi chutne a krasne vonaju, ked sa pecu, vdaka tomu cesnaku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Miška tak tento receptík je pre nás ten pravý:-) vôňa cesnaku a oregana je úúúúžasná:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som rada, ze sa ti recept hodi Ajka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Utekam do obchodu na celozrnnu muku a ihned peciem!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. :) ja ich dnes tiez peciem znova, lebo som dcerke dala k obedu 3 pagace a ona sa podelila s kamaratkami v skole. Tym tak chutili, ze ju prehovarali nech zajtra donesie, kazdej po jednom pagaci :)

    OdpovedaťOdstrániť