nedeľa 30. januára 2011

Hráškovo-vajíčková nátierka

Vajickovo hraskova natierka



CO POTREBUJETE:

200ml mrazeneho hrachu
voda na jeho uvarenie

2 vajicka
1 lyzicka plnotucnej horcice
2 lyzice majolky
mlete cierne korenie
sol
1 cervena cibula


Vajickovo hraskova natierka



AKO POSTUPOVAT:

Mrazeny hrach povarime 10 minut vo vode a scedime. Dame do misky.

22hrach vajce natierka 003


Vajicka si uvarime natvrdo a dame do misky.

22hrach vajce natierka 002


Ked je hrach aj vajicka vychladnute, dame ich do mixera. Pridame horcicu, majolku, korenie a vsetko poriadne rozmixujeme. Natierku prelozime do misky, dochutime solou a nakoniec vmiesame nadrobno nakrajanu cibulu alebo nasekanu jarnu cibulku.

Podavame s pecivom.


22hrach vajce natierka 005

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára