nedeľa, 3. apríla 2011

Ryza s medovkou (Pudina rice)

Pudina rice



CO POTREBUJETE:

1 hrncek ryze Basmati
1/2 hrnceka cerstvej medovky (listkov, bez stoniek)
1 velka cervena cibula
2 lyzice ghee
1/2 lyzicky rimskej rasce
kusok skorice
5-6 klincekov
1/4 lyzicky mleteho kasmirskeho chilli korenia
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka stavy z citrona
1/2 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
sol
voda podla potreby


Pudina rice




AKO POSTUPOVAT:

Listky medovky otrhame zo stoniek a preplachneme vo vode. Posekame bud rucne alebo mixerom.

Pudina rice



V hrnci zohrejeme ghee, pridame rimsku rascu, skoricu a klinceky a restujeme minutku. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnakovo-zazvorovu pastu a restujeme, kym cibula nezmakne. Pridame nasekane listky medovky a premiesame.

Pridame ryzu (ktoru sme si pred tym na 30 namacali vo vode) a zalejeme vodou, aby bola hladina vody asi 2 cm nad ryzou. Pridame stavu z citrona, kasmirske chilli korenie, mlete cierne korenie a sol, zamiesame, privedieme do varu. Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a ryzu prikrytu udusime do makka.

Pudina rice

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára