sobota 23. júla 2011

Ryza so sosovicou a mrkvou



Ryza so sosovicou a mrkvou




CO POTREBUJETE:

100ml nelupanej sosovice
troska oleja
2 stredne velke cervene cibule
4 mensie struciky cesnaku
2 stredne velke mrkvy
1 bobkovy list
(pouzila som azijsky tej patta)
sol
voda podla potreby
200ml ryze
(pouzila som Basmati)
1 lyzicka sladkej mletej papriky
mlete cierne korenie

ak chcete, hotove jedlo si mozete posypat cerstvou nakrajanou pazitkou alebo koriandrovou vnatou


Ryza so sosovicou a mrkvou



AKO POSTUPOVAT:

Cibulu a cesnak nakrajame nadrobno. V hrnci zohrejeme olej a cibulu s cesnakom orestujeme do makka.

Ryza so sosovicou a mrkvou



Pridame sosovicu, ktoru sme vopred preplachli vodou a na 1 hodinu vo vode namocili a potom scedili. Pridame tiez ocistenu mrkvu nakrajanu na kolieska. Podlejeme trochou vody, pridame bobkovy list a privedieme vodu do varu. Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a prikryte varime asi 15 minut.

Ryza so sosovicou a mrkvou



Potom pridame ryzu, ktoru sme si vopred na 30 minut namocili vo vode a scedili. Pridame vodu, aby bola hladina asi 1 cm nad ryzou, osolime, pridame mlete cierne korenie a sladku papriku, premiesame a prikryte na miernom ohni varime, kym sa vsetka tekutina nevypari.

Ryza so sosovicou a mrkvou



Hotovu ryzu, vidlickami pretrasieme, aby nezostala zlepena a prevzdusnila sa. Prikrytu potom nechame 10 minut odlezat a mozeme podavat.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára