Preskočiť na hlavný obsah

Baklazanova bharta s jogurtom

Baklazanova bharta s jogurtom




CO POTREBUJETE:

2 vacsie baklazany
olej na potretie baklazanov
1 lyzica oleja
sol
1 velka cervena cibula, nakrajana nadrobno
1 lyzicka tmavej rimskej rasce (shah jeera)
125g bieleho nesladeneho jogurtu


Baklazanova bharta s jogurtom



AKO POSTUPOVAT:

Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme na 220 st. asi 50minut az hodinu. (Na obrazku je vidno 3ks, pretoze jeden som pouzila na inu pripravu Bharta.)




Alebo ich opekame priamo nad miernym plamenom, ak mame plynovy sporak. Zo vsetkych stran do cierna. Takto opecene baklazany dodaju tomuto jedlu tu spravnu chut.

Baklazanova bharta s jogurtom


Upecene vlozime do studene vody a osupeme. Duzinu vidlickou roztlacime.




Na troske oleja spenime rimsky kmin. Hned ako zacne menit farbu a praskat, ohen zmiernime...




... pridame roztlaceny baklazan a asi 2 minutky na miernom ohni prehrejeme.




Potom odstavime z ohna, mozete to prelozit do misky, v ktorej to budete miesat a nechame vychladnut.




Do vychladnuteho baklazanu vmiesame sol, nadrobno nakrajanu cibulu a jogurt.




Hotove jedlo podavame ihned alebo vychladene, najlepsie s plackami, napr. Chapati.

Baklazany maju lepsiu akoby udenu chut, ak ich miesto pecenia v rure opekate priamo na horaku na stredne silnom ohni. Treba ich tiez popichat a potriet troska olejom a obracat, aby sa prepiekli rovnomerne.

Baklazanova bharta s jogurtom

Komentáre

  1. Naposledy jsem lilek upekla v troubě na kousky spolu s jinou zeleninou, tak už vím, co bych ze něj mohla udělat příště :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára