Aloo Paneer kofta

Paneer zemiakove vyprazane gulky, ktore sa hodia do kremovej smotanovej omacky alebo aj do indickej zemle Pav s chutney a zeleninovou oblohou ako veg burger.


Aloo Paneer kofta


CO POTREBUJETE (asi na 9ks):

200g paneeru
1 stredne velky zemiak; uvareny v supke
mlety zeleny kardamon
1 lyzica kukuricneho skrobu (nemusi byt)
sol
susene marhule; namocit aspon na 1 hodinu do vody
(ako napln miesto marhuli sa mozu pouzit aj hrozienka)
kesu orechy
kukuricny skrob na obalovanie
olej na vysmazanie


Malai kofta curry




AKO POSTUPOVAT:


Susene marhule si na hodinku namocime vo vode. Potom koncek odkrojime a nozikom urobime kapsicku. Do kazdej vlozime kesu orech a odlozime si ich bokom az do dalsieho pouzitia v recepte.

1


Paneer vidlickou v miske rozdrvime na drobnucko. Pridame sol, mlety kardamom, kukuricny skrob (robila som kofty uz aj bez skrobu a nerozpadli sa, takze ho mozete aj vynechat)...

Malai kofta curry


.... zemiak uvareny v supke, osupany a nastruhany najemno. Vareskou (alebo rukou) sformujeme cesto.

Malai kofta curry


Cesto rozdelime na rovnake casti. Do dlane si urobime z jednej casti hrubsiu placku, vlozime marhulu s orechom a tu cestom obalime. Vytvarujeme gulocku. Postupne si takto urobime vsetky kofty. Potom ich obalime v kukuricnej mucke (maizene).

Malai kofta curry

Malai kofta curry


Vo woku rozpalime olej (kofty musia byt napoly ponorene pri vysmazani. Olej musi byt poriadne horuci, ked vlozime kofty, aby sa varili v nom. Ked je olej horuci, vlozime opatrne kofty a nemiesame, aby sme ich neporusili a nerozpadli sa. Nechame ich chvilku smazit a olej cez ne pomocou lyzice prelievame. Po chvilke ich obratime. Ked sa ich povrch zatiahne, mozete ich pregulovat v oleji, az kym nie su vysmazene do hneda. Vysmazene kofty vyberieme a ulozime na save kuchynekse papierove obrusky.  

Malai kofta curry


Mozeme dalej servirovat bud v omacke alebo v Pav.



Kofty sa po vysmazeni mozu aj zmrazit a ked ich budete potrebovat, vybrat z mraznicky, nechat povolit a zohriat v rure. Take zohriate potom vlozit do cerstvo urobenej omacky.

Komentáre