CO POTREBUJETE:
200g kuracich peceni
1 lyzicu masla
1 lyzicu ghee
1 velku cervenu cibulu
2 struciky cesnaku
tymian (mala som len suseny, ale lepsi je cerstvy)
mlety muskatovy oriesok
sol
stava z 1/2 pomaranca
stava z 1/2 pomaranca
1 lyzica sladkej smotany
mlete cierne korenie
extra ghee na zaliatie vrchu
AKO POSTUPOVAT:
Pecene ocistime, vsetky "nitky"- crievka odstranime a vysusime ich papierovym kuchynskym obruskom. Pokrajame na mensie kusky.
V hlbsej panvici zohrejeme maslo a ghee. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a restujeme domakka na miernom ohni, asi 5 minut. Obcas premiesame.
Pridame pokrajane pecene a tymian. Restujeme na miernom ohni asi 10 minut. Obcas premiesame.
Pridame stavu z pomaranca, smotanu a muskatovy oriesok, par minut prehrejeme a odstavime z ohna.
Pridame mlete cierne korenie a sol podla chuti a premiesame. Nechame vychladnut.
Vychladnute pecene rozmixujeme na pastetu do hladka. Naplnime nou misky a povrch mozeme preliat este 1 lyzicou ghee (alebo mastou). Ulozime do chladnicky minimalne na 3 hodiny.
Uz len upiect cerstvy domaci chlebik a nakrajat si cibulu :)
Perfektné.....asi ju spravím aj ja :-)))
OdpovedaťOdstrániťJuj je taka spravne dobra pecienkova :) a mala si pravdu, ten tymian do nej patri, vyborne ju ochutil, aj ked som mala len suseny.
OdpovedaťOdstrániťTaketo ja luuuubim!!! hmmm, na chrumkavom cerstvom chlebiku...ach...
OdpovedaťOdstrániťMichaela,kedy si pridala muškátový oriešok, so soľou a čiernym korením, ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťAha chyba mi to tam, opravim...muskatovy oriesok ked smotanu a sol vtedy, ked cierne korenie.
OdstrániťVypada to skvele, hmm, uz jen se k tomu naucit delat ten chleba :D
OdpovedaťOdstrániť