sobota 31. marca 2012

Rizoto so sampinonmi a kuracim masom

Pisem spravne, je to rizoto, nie risotto. Cize netalianska verzia v slovenskom podani, ktoru istotne vela z vas takto vari a takto nazyva. V skutocnosti je to skor jednoduche kuracie pulao. Ale nenazvem to tak, pretoze u nas doma sme inak tomu nepovedali, len "rizoto".


IMG_7196



CO POTREBUJETE:

2ks kuracich prs
200g sampinonov
olej
1 velka cervena cibula
3 struciky cesnaku
200ml ryze (pouzila som Basmati, mozete pouzit aj inu dlhozrnnu)
400ml vody
sol
1 plocha lyzicka mletej sladkej papriky
1/3 lyzicky mleteho cierneho korenia


IMG_7199



AKO POSTUPOVAT:

V hrnci zohrejeme olej a ked je dost horuci, ohen zmiernime. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a cesnak a poprazime domakka.

1



Pridame kuracie prsia nakrajane na kocky a restujeme, aby sa masko zatiahlo.

2



Pridame nakrajane sampinony a premiesame. Pridame ryzu (ktoru som nemacala). Vsetko zalejeme vodou. Pridame mletu papriku, mlete cierne korenie a sol a premiesame. Vodu privedieme do varu. Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a hrniec uzavrieme. Vsetku vodu nechame vydusit. Staci varit pribl. 15 minut.

3



Mozeme podavat s oblubenym salatom.

2 komentáre:

  1. aj u nás je to rizoto....takéto môžem kedykoľvek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja rizotko môžem kedykoľvek, len ho u nás robí muž. To potom chutí ešte lepšie.

    OdpovedaťOdstrániť