sobota 25. augusta 2012

Pulao s cicerom

Pulao s cicerom



CO POTREBUJETE (na 1-2 porcie):

1 lyzica ghee
1 azijsky suseny bobkovy list
3 klinceky
kustik skorice
3 zelene kardamonove tobolky
1/3 lyzicky rimskej rasce
1 mensia cervena cibula
2 struciky cesnaku
100ml ryze Basmati
250ml vody (alebo podla potreby)
sol
1 lyzicka citronovej stavy
nesolene kesu orechy na ozdobu


Pulao s cicerom



AKO POSTUPOVAT:

Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme dostatkom vody a varime asi 15 minut od kedy zacne hrniec sycat.

Ryzu si na 30 minut namocime vo vode. Potom preplachneme a odlozime bokom scedenu do dalsieho pouzitia.

V hrnci zohrejeme ghee. Pridame bobkovy list, klinceky, skoricu, rimsku rascu a kardamom. Koreniny nechame rozvonat. Potom pridame cibulu a cesnak a restujeme na miernom ohni do makka.

Pulao s cicerom


Pridame uvareny a scedeny cicer a ryzu. Chvilku restujeme, premiesavame.

Pulao s cicerom


Vsetko zalejeme vodou, osolime a pridame stavu z citrona. Vodu privedieme do vari. Potom ohen zmiernime, hrniec prikryjeme a ryzu dusim asi 10-15 minut domakka.

Pulao s cicerom


Mozeme podavat samotne, ozdobene s opecenymi kesu orechami alebo s oblubenym salatom, s pappadmi.

Pulao s cicerom

4 komentáre:

  1. Je nejaky rozdil mezi azijskym bobkovym listem a normalnim? dekuji

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. netusim, ci sa chutou lisia. myslim, ze mozes nahradit normalnym bobkovym listom. tie indicke (azijske) su vacsie ako tie co my bezne pozname. http://en.wikipedia.org/wiki/Malabathrum

      Odstrániť